top of page
IMG_0022_edited.jpg

Hifu 4D behandeling

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound. Bij deze behandeling wordt er gebruik gemaakt van ultrasound om de huid te verstevigen en verstrakken. Met deze techniek wordt een liftend effect van de huid bereikt zonder het gebruik van injecties of plastische chirurgie.

De onderliggende SMAS laag wordt hierdoor verstevigd. Dit is de laag die de chirurg bij een facelift strak trekt.SECOND SKIN CLINICS BEHANDELT MET 4D MULTI-LINE ULTRASONIC HIFU!

De behandeling wordt de face lift zonder snijden genooemd, HIFU 4D is momenteel de goude standaard in huidlifting en rimpelvermindering!!


WAT ZIJN DE VERSCHILLEN MET DE NORMALE HIFU EN DE 4D HIFU?

De 4D HIFU geeft vele malen beter resultaat dan 1D HIFU of de 3D HIFU. De 4D HIFU geeft veel meer lijnen per shot de huid in.Bij gewone HIFU wordt er met 1 lijn een klein deel collageen gestimuleerd en zo opnieuw opgebouwd in de huid, wat voor verstrakking en versteviging zorgt. De 4D HIFU geeft met 1 shot meer lijnen tegelijk in de huid, zo wordt een groter oppervlak in een keer behandeld. De behandeling is optimaler en de behandelduur is korter. De resultaten met 4D HIFU zijn ook vele malen beter omdat de lijnen vele malen dichter op elkaar zitten dan bij 1D HIFU of 3D HIFU. Je hebt genoeg aan 1 behandeling voor een optimaal resultaat. Je huid is gladder, strakker en gelift, dit zonder onnatuurlijke drastische veranderingen.

Verschil tussen 1D en 4D

 

DE BEHANDELING

Door middel van ultrasound wordt er energie in de verschillende lagen van de huid gebracht om zo collageen aanmaak te versnellen. Wat belangrijk is bij een behandeling geent op het liften en verstrakken van de huid, is het behandelen van de juiste laag in de huid, zodat het gewenste effect onstaat. De HIFU behandelt de diepere lagen in de huid, de lederhuid (dermis) en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS- laag genoemd.


SMAS ( Superficial Musculo- Apneurotic System ) is onderhuids bindweefsel dat verantwoordelijk is voor de stevigheid van de huid. HIFU is in staat deze diepe structuur te verwarmen met als resultaat lifting van de huid van het gezicht en hals.


Voor de behandeling wordt de huid gereinigd en het te behandelen gebied afgetekend. Er wordt een ultrasound gel op de huid aangebracht en met verschillende handstukken wordt de huid behandeld. Hifu lifting werkt in op verschillende huiddieptes: 1,5mm, 3mm, 4,5 mm. De behandeling werkt in de diepte zonder schade te veroorzaken aan de oppervlakte van de huid.


 


NA BEHANDELING

Direct na de behandeling zal de huid een beetje rood zijn en een beetje branderig aanvoelen. Het uiteindelijke resultaat is niet onmiddelijk waar te nemen, het collageen heeft immers tijd nodig om te regenereren.


Na ongeveer 3-6 maanden ga je het verschil zien. Verbeteringen worden zelf na 6 maanden nog geconstateerd. Dit komt omdat HIFU de aanmaak van collageen blijft stimuleren tot maanden na de behandeling .


Soms voldoet 1 enkele behandeling, maar voor een meer expliciet resultaat wordt meestal gekozen worden voor een vervolgbehandeling, afhankelijk van huidleeftijd. Bij de intake zal dit besproken worden en kan een advies op maat worden gegeven.


 

WAAR IS HET GOED VOOR?

De behandeling werkt vooral erg mooi liftend op de contouren zoals:

- De kaaklijn.

- Wangen ( onderste gedeelte).

- Oogleden.

- Voorhoofd.

- Wenkrauwen.

- Kraaienpootjes onder de ogen.

- Onder lip.

- Liplijnen bovenlip rokers lijnen.

- Hals.

- Decollete.


 

PIJNLIJK?

Tijdens de behandeling wordt een ultrasound gel aangebracht op de huid voor een goede geleiding van de ultrasonen. De behandeling wordt als pittig ervaren. Wanneer de ultrasound het subcutanae weefsel binnen penetreerd, zal de patient een gevoel van warmte en milde naalden voelen op deze manier kan de HIFU 4D diep in de huid doordringen en de huid strak trekken. De huid zal enkele uren rood zijn, echter zal dat na enige uren vervagen. U kunt voor de behandeling een paracetamol innemen om hier minder last te hebben.


 

VOOR WIE IS HET GESCHIKT?