top of page

Cosmelan van Mesoestetic

Heeft u last van pigmentvlekken? Hyperpigmentatie ( te veel aan pigment) is een veel voorkomend probleem en heeft verschillende oorzaken. Denk hierbij aan huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, zonnebank, menopauze, hyperpigmentatie bij (acne) littekens en zonnebaden zonder zonbescherming. Dieper gelegen pigmentvlekken zijn soms lastiger om weg te krijgen. Cosmelan wordt al meer dan 30 jaar lang gezien als de methode om pigmentatievlekken te behandelen. Het is de enige behandeling waarmee je 95% van het diepliggend melasma kan wegwerken. Dankzij het intensief correctief effect dat de overproductie van melanine in de melanocyten reguleert, kunnen ook de nieuwe donkere vlekken bestreden worden. De hyperpigmentatie verdwijnt dus niet alleen maar heeft ook veel minder kans om terug te komen. Een uitgebreid en effectief resultaat integreert een geprotocolleerde professionele behandeling om de resultaten in combinatie met thuisverzorgingsproducten te optimaliseren en te verlengen . De dualiteit van corrigerende en regulerende actie, maakt het een unieke ,allround behandeling.

 

DE BEHANDELING

Voorbereiden Fase (1 week tot 48 uur voor de Cosmelan behandeling):

In deze faze wordt uw huid voorbereid op de eigenlijke Cosmelan behandeling. Er wordt een zachte , voorbereidende peeling op de huid geplaatst, waardoor het Cosmelan masker beter op de huid zal kunnen inwerken.


Cosmelan masker:

In de praktijk zal het Cosmelan 1 masker aangebracht worden. Dit masker zal 6-12 uur op de huid blijven zitten. U zult met dit masker naar huis gaan. Zorg dus best dat je deze dag thuis bent en niet om boodschappen hoeft. Het masker is dik en heeft een modderachtige structuur en kan sterk prikken en branderig aanvoelen. Dit is een normale reactie van de huid. Als het masker tijd heeft gehad om haar depigmenterende proces te doen,wast u ze dan gewoon af met een zachte reiniger!


Naverzorging Fase:

Na 2 dagen komt u terug in de kliniek voor een na-controle, daar ontvangt u de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème, dit is een minder sterke versie van het Cosmelan 1masker. Cosmelan 2 dient u in een dunne lag op het hele gezicht te worden aangebracht en moet 10 minuten intrekken. Boven de Cosmelan 2 smeert u eerst de Melan Recovery crème en vervolgens de Melan 130.


Controle Fase:

Controle en evaluatie in de kliniek.


 

NA BEHANDELING

De huid kan tijdens de eerste 4 dagen van de behandeling rood worden en er kan zwelling ontstaan. Als de huid erg gevoelig is, kan dan er ook jeuk ontstaan. Andere bijwerkingen kunnen o.a. een licht branderige of trekkerige huid zijn. Dit is echter een normale reactie van de huid. Schilfering kan op de 2e of 3e dag bij alle huidtypen voor komen . Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren. De beste resultaten worden echter gezien na ongeveer een maand.


 

WAAR IS HET GOED VOOR?

- Cosmelan is ideal voor iedereen die lijdt aan hyperpigmentatie of landurige acne.

- Zwangerschapsmasker (melasma).

- Ouderdomsvlekken (lentignes solaris).

- Post inflammatoire hyperpigmentatie (pigment dat ontstaan is na trauma).

- Pigmentatie ontstaan na medicatie gebruik.

- Pigmentatie ontstaan na acne.

- Zonbeschadiging.


 

PIJNLIJK?

Tijdens het aanbrengen voelt uw gezicht warm aan. Dit is enigszins wat onmakkelijk maar zeker beheersbaar.In de uren na het aanbrengen begint uw huid strak aan te voelen. Op de tweede dag wordt uw huid merkbaar rood een licht jeukend en geirriteerd. Dit is een klein ongemak dat zeker behersbaar is. De bij de behandeling meegeleverde Melan recovery cream wordt dan enkele dagen uw beste vriend! Het helpt uw huid te kalmeren als je een oncontroleerbare drang voelt om aan uw gezicht te krabben. Behalve een milde verbranding ,jeuk en een wat irriterend gevoel,is er op zich geen pijn bij de procedure.


 

VOOR WIE IS HET GESCHIKT?

Cosmelan is geschikt voor alle huidtype en alle vormen voor hyperpigmentatie. Dit omvat melasma, post-inflammatoire hyperpigmentatie, solaris-en seniele lentigo( donkere vlekken door blootstelling aan de zon) en sproeten. Ook als je als tiener jarenlang door acne geplaagd werd,met deze Cosmelan behandeling raakt definitief van de opgelopen schade af! Met een minimale uitvaltijd en het potentieel voor een vlekkeloze huid, biedt Cosmelan voor u de perfecte oplossing als u lijdt aan hyperpigmentatie of blijvende schade van de gevolgen van acne ondervindt.


 

NIET GESCHIKT VOOR: